15 February 2014

Museum Date.


Saya tak tahu sama ada awak masih click on my blog's link semata-mata untuk tengok sudah ada entry baru atau tidak lalu menekan close tab sebab sudah dua bulan masih belum ada entry baru.


Selalu juga Muhammad Adzeem tanya,

"Kenapa malas sangat sekarang ?"
"Awatttttt ?"
"Tu blog dah lama takdak entry baru."


I'm actually flattered. Thank you. Hehehehehe. Sorry la brader. I have been very busy handling Fashland (yes, it is a game), preparing stuff to pursue my degree, bercinta dengan laptop dan movies (no, no I didn't watch Korean dramas), keluar bergosip dengan Waheeda dan Azua sebelum mereka pulang ke Sabah dan Arau, dan main Fashland lagi. Hampir terlupa pula saya mempunyai sebuah blog. Ish ish.

Jadi, sebelum semester break Muhammad Adzeem berakhir, he came to my place dan kami ke Camera Museum (dah plan dari tahun lepas sebenarnya -_-"). Dah tu asyik postpone ja sebab nak pergi jalan-jalan, Muhammad Adzeem nak pergi tengok bola, dan tiba-tiba ada jerawat besaq gila dekat dagu T_T 

Nah, saya bagi gambaq sikit. Ok la, banyak.






Most of you yang follow saya dari mula saya berblogging mesti tahu that we shared the same passion towards camera and photography. In fact, Muhammad Adzeem fall for me because of my interest and knowledge about camera ;)

Geli betul. Tapi mestilah tak boleh lawan beliau yang dah terima banyak job, gambaq tak payah edit dah lawa, kamera dengan lens power. (sobbing silently)
Agak mencabar bagi saya yang baru nak belajar pasal white balance untuk ambil gambar sekitar muzium yang tak sama pengcahayaannya di setiap bahagian T_T

Ada orang tertinggal (atau sengaja tinggal) voucher dalam sebuah bilik yang kami masuk. Dan kami ambil walaupun banyak kali kami mempersoalkan hukumnya. Memanglah tak banyak discount tapi masih discount kan weh. Hahaha !

Bahagian pameran kamera terletak di tingkat atas, RM 20 per person, banyak sangat kamera yang boleh awak cuba explore like we did (lama tau kami duduk atas tu sebab nak cuba semua kamera yang ada !). Tapi kami cuma bayar RM 10 per person sebab masih student, tak perlu tunjuk student card pun. Semua orang dekat situ super friendly ! :D

Snap Shop dimana awak boleh beli gift, souvenir yang cantik sangat tapi mahal bagi student macam kami kah kah (dasar cheapskate). We had our brunch at Double Exposure Cafe (brunch pukul 2 petang -_-") Ya Allah Muhammad Adzeem mengada sangat sampai sebek masa dekat cafe sebab dia nak air dia served in lens mug warna putih. Dia taknak warna hitam lepastu mintak kita cakapkan dekat that guy yang buat air. This Muhammad Adzeem is very the pemalu y'know. 

Dalam perjalanan pulang, atas jambatan, kami baru teringat yang kami belum ke street art dekat Penang padahal situlah tempat yang paling kami nak pergi. Huk aloh !

Ok bye ! 




27 comments:

aina izati said...

Akhirnya, update jugak :p
Camera Museum ni dkt Penang ka.? Tk pernah tau pun selama ni !__!

Mula2 pelik jgk knp lens sumbat dgn straw. Rare sungguh air served dlm lens mug.! :D hihi

Sheila Salim said...

Assalamualaikum Alia... bestnya dating ekkk! Kat penang ke ni? Akak tak pernah mai. Tapi serius kagum dengan camera museum.. nak pergi gak! nak pergi gak! padanlah lama tak nampak blog ni lalu dekat news feed. hiewhieww ~~~

Fazleyatul Aini said...

tak tau nak komen apa sebab gambar semua superb !!!
kamera lego comel !
i love penang. especially makanan lah. tak p makan pasemboq kah

Mazni Munawar said...

rindunya kak aliaaa! lawalah semua gambar2 tu. teringin nak pegi museum camera ni tapi jauh bebenor sampai ke penang hehe :(

Laila Mahfol said...

Bestnya! Byknya camera.

Nur Najihah said...

yeay, kak alia update blog!finally..haha..-_-

bestnya camera museum tuu..

CM said...

Great pics and great post! Thanks for your comment on my blog! ^-^

http://www.caterina-m.blogspot.com

Siti Hajar said...

Nice pictures. Nice passion. Nice blog. Everything is so nice. Love it :)

Keep loving ur passion, sebab cantk sangat gambar.

Anis Aisyah said...

wahh byk nya gmbr xD

Dahlia Daffodil said...

what a nice pictures!hehee.. ^^,
ha'ah sy kawan skolah dgn adzeem msa mrsm merbok dlu tp x skelas. tp homeroom kmi berjiran ja.hahaaha..sy org kulim jgk. slm kenal ye..wehooo!! :D

pssstt, ni bkn nma btul sy.heehe :)

Atiqah Jasrizal said...

at last, baru update :p

IdaShazana said...

pandainya tangkap gambar

Nurul Aini said...

Seronoknya!!..Unik..hehe..akak tak tahu pun ada muzium ni..hahaha..Ketinggalan sudah. Makanan tu makanan betul kan..hikhikhik.

sYiRa LoKMaN said...

singgah and follow sini ^_^

bukan bulat said...

nice pictures . lawaaaa :')
waiting for coming superb post.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Cantik gambar-gambar ini. Nak pergi juga nanti jika sampai sana.

Mimi Azirah said...

wah kagum tgk muzium kamera nih

Adzeem Mahadzir said...

At last, sampai jugak kita ke Camera Musuem tuh kan :P Best sangat hari tu ditambah pulak dgan our passion towards camera sampai bila jumpak suma camera yang rare dok asyik 'woahhh!! nak try nak try'.HAHA. seriously cerbaikk !! :D

Terima kasih semuanya dan mintak maaf segala atas kekurangan untuk hari tuh. Terima kasih sebab berkongsi minat yang sama sebab tak pandai sebenarnya nak sweet2 macam orang lain. Hanya melalui fotografi lah hati kita dapat berhubung and today, tenenene we have been together for 3 years :') Terima kasih :')

p.s. I Love You

♥ Nana BamBam ♥ said...

Aliyaaa!! very superb la picture..akk jeless dah nimm!

btw, ehemmm....
kemain datingg..bgtau mak diaaa!! haha :D

AMAL said...

NAK BURGER CHARCOAL TU HEEEEE

Farah said...

Wow. Teringin nak pergi tempat ni.

Farah Arina said...

love all the pictures <333

Zakiwaaa said...

Nak tanya sikit, guna lens apa yeh? smart gituu..

FatinSuri said...

Bestnya argh wish I got chance jalan jalan sini jugak.. Nice pictures you got there btw :)

acik nadzirah said...

bestnyee sangat awesome lahh.terbaikk love it,

eyqa yushaiza said...

bestnya kalau dapat pergi. yaiksss.. cameras, cakes, macaroonssss!!! *faint*

syakey said...

ahh tempat ni memang nak sangat visit dari tahun lepas. heh.

sharing the same passion/hobby dengan partner memang best!