01 June 2011

FB bukan tempat untuk anda tulis segalanya.






picture source : Hadi's FB


rasanya dah banyak kali orang tegur pasal benda ni. tapi masih ada manusia yang suka sangat menulis mengikut perasaan.



1. saya mengambil masa yang lama untuk membaca status dia.

dak : budak
xleyh : tak boleh
egt : ingat

aduhh. tolonglah jangan rosakkan bahasa ibunda kita. tolong.



2. si dia yang menulis status ini berjantina perempun. tak sopan kan bahasa yang dia guna ? T_T



lepastu memang banyak gila komen menghentam si penulis status tersebut. Saya bukan nak masuk campur ka apa. cuma mengingatkan diri sendiri. tak pasal2 perempuan tersebut dicaci maki. Tak sanggup nak baca komen-komen yang mereka tinggalkan disitu. Agak2 lah kan ~



ya. memang niat saya memerli si penulis status itu. saya post ini di wall Hadi.




nota : gurauan semata mata.



macam gampang nak marah-marah dekat FB pasal seorang lelaki. at last, kau jugak yang kena maki berbakul-bakul dengan laki. tahu. kau malu. tapi dah tak guna kan ?



janganlah sesuka hati nak maki budak lelaki Politeknik Kulim sangat. tak kisahlah mana-mana politeknik pun. dan jangan nak riak sangat kau belajar dekat tingkatan enam kau boleh terus buat degree lepas 2 tahun. masing2 ada kelebihan.



belum terlewat rasanya untuk ucapkan tahniah untuk kawan-kawan yang berjaya melanjutkan pelajaran ke politeknik. Hazman, Izzati, A'a, Mahmudah dan lain lain yang tak disertakan namanya disini. tahniah. belajar rajin2 :D



BTW, jika anda bosan, anda boleh klik ini.  :)


assalamualaikum.


3 comments:

IJAT360 said...

psycho ape..budak tu...? nak nganjing2..ada lah yang dia tak tak dapat tu...

aidabeelicious said...

biasanya orang terlupa yang duni internet ni luas.
lupa letteww -.-

asraf osman said...

tu nak jadi geng adinda evans kot..maki org ske2 aty jek,,eh,HI tuan pnya blog.stalking jap ea!(^__^)