21 May 2012

Tengah exam ni wey.





:D




Harini ambik gambar saiz passport untuk majalah sekolah. Ambik gambar merapu sekali. Lepas dah penat bergelak, naik kelas semula sambung baca buku untuk kertas Pengajian Am 1. Paper start pukul 12. Habis pukul 2 petang. Ramai jawab cecepat lepastu tidur. Tidak terkecuali, saya. Bangun lepas Fauziah gerak sebab teacher nak kutip paper ish ish perangai.  



Bangun tidur, pergi tandas untuk cuci muka, tengok cermin ada garisan merah-merah dekat muka. Bila hang tidur dengan cara meletakkan muka atas lengan baju macam tu ah jadi dia. 



Fauziah cakap, "Eh Lala, tidur lah lagi, awal lagi kalau nak balik pun". Yalah, pengawas boleh keluar pukul 2.30. K. Bermalas-malasan dalam kelas.



Jalan-jalan pergi tempat parking motor, Fauziah dengan Faridah duk bisik-bisik lepastu senyum-senyum kambing serius saya rasa nak bagi tendangan Muay-Thai. Bila orang tanya, terus jawab takda apa.



Dah nak sampai dekat tempat parking motor, kena lalu dekat pondok pengawal lah kan. masa ni Faridah cakap, "Lala tu, pak cik guard tu panggil hang". Siap tarik saya lagi bakhang. Serius saya cuak macam apa lagi masa tu. Apahal pulak ? Dah la saya tak mempunyai hubungan yang baik dengan pak cik guard sekolah sebab yang sorang tu gatal, yang sorang tu tak bagi saya parking skuter dekat tempat tak berbumbung. 



Lepas dah masuk tempat berbumbung nak pergi dekat motor, Faridah tunjuk dekat pondok pengawal tu. And I was like..



HAAA APA SEMUA NII ?!



Fauziah dah warning siap-siap, tak bagi saya jerit. K. Sebab haritu masa Muhammad Adzeem datang buat kejutan dekat kampung saya jerit kuat gila sampai semua orang tengok. High pitch lagi. Puii hilang macho.




Titew terharu tangat tau.



Ya, Muhammad Adzeem datang :)



Kebetulan dia dengan kawan-kawan ada dekat Penang. Singgah Kulim kejap. Cewahhh singgah Kulim. Kemainnnn.



Sembang kejap, eh kejap ja sebab Muhammad Adzeem dah nak kena naik bas balik ke rumah. Jangan duk buat maneh dah nah lain kali. Lepastu sebelum balik dia bagi gambar. Dekat belakang gambar tu dia tulis, 'Awak comel sesangat pakai baju pengawas. Huk alohh. Napok gedebe tapi kawe suko.' Tipu. Haihh susah-susah cuci gambaq kita :>





Terima kasih tau Muhammad Adzeem. Lain kali datang lah lagi. Datang waktu rehat kalau boleh. Bawak bekal sama. Hahahahaharun. Kthxbai



4 comments:

hanabunga said...

ISh sweet betul merpati dua sejoli nih.jeles ai.hehe :D

cikghah said...

Cari pantai cepat. Jangan lupa bawak bekal. Haha :D

Farah Zoey said...

alololo~ selalu comel je 2 org ni . bestnye ada pak guard hensem . hahaha

Mr. DoubleV :-) said...

Hallamak sweeeeeet!